Απεντόμωση Κουνουπιών

Τα κουνούπια δεν είναι απλώς ενοχλητικά έντομα, είναι υπεύθυνα για εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους ανθρώπων ανά έτος. Τα νοσήματα που μπορεί να μεταφέρουν είναι η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου, ο δάγκειος πυρετός και άλλα.

Ο έλεγχος των πληθυσμών τους γίνεται σε διάφορα στάδια, τα οποία ξεκινούν από εθνικό επίπεδο και καταλήγουν στον απλό πολίτη. Για να μειώσουμε τους πληθυσμούς των κουνουπιών στους χώρους μας πρέπει να φροντίζουμε, κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες, να μην αφήνουμε να συσσωρεύονται στάσιμα ύδατα σε εξωτερικούς χώρους (γλάστρες, παρτέρια, φρεάτια, βαρέλια κλπ.). Πολύ σημαντικός είναι επίσης ο προγραμματισμός του ποτίσματος των φυτών, ο οποίος πρέπει να γίνεται κατα προτίμηση πρωινές ώρες. Το τακτικό κούρεμα του γκαζόν και της χαμηλής βλάστησης βοηθάει επίσης. Για εσωτερικούς χώρους, η χρήση σήτας στα παράθυρα θα αποτρέψει την είσοδο κουνουπιών, ενώ κλιματιστικά και ανεμιστήρες θα μειώσουν τη δράση τους.

Για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των κουνουπιών, ένα συνεργείο απεντόμωσης θα στοχεύσει σε όλα τα στάδια ανάπτυξης των κουνουπιών (αυγό, προνύμφη, νύμφη, ακμαίο), εξοντώνοντας μεγάλο μέρος του πληθυσμού των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούμε είναι κατάλληλα για τους χώρους που εφαρμόζονται και οι τοξικότητες τους είναι ιδιαίτερα χαμηλές, έτσι ώστε ο χώρος που έγινε η εφαρμογή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα. Με κατάλληλες καιρικές συνθήκες, η δράση μιας εφαρμογής κουνουποκτονίας μπορεί να διαρκέσει είκοσι με τριάντα ημέρες, ενώ το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εμφανή από τις πρώτες ημέρες.
Προγραμματίστε τις εκδηλώσεις σας (γάμοι, γιορτές, συναυλίες, παιδικά πάρτυ, κλπ) χωρίς να φοβάστε ότι η όχληση από τα κουνούπια θα σας χαλάσει τη διάθεση.

Ρωτήστε μας για παγίδες σύλληψης

Tips

Η χρήση σκευασμάτων όπως εντομοαπωθητικά αεροζόλ, “φιδάκια”, αλοιφές, ταμπλέτες πρέπει να γίνεται πάντα με έμφαση στις οδηγίες χρήσης της ετικέτα τους.

Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα;

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ